Ventanas de aluminio

Amb l’alumini, la teva casa es sustentable

Hi ha moltes raons per les quals l’alumini és un dels millors materials per a la fabricació de finestres de qualitat. En aquest article veurem per què ofereixen tants avantatges. Comencem per conèixer una mica més de prop aquest meravellós material, que a més pot resultar un dels més ecològics quan s’utilitza en la arquitectura sustentable.  

¿Saps que l’alumini és un dels elements més comuns en la naturalesa? La bauxita és el mineral que s’obté i aquest és el tercer element més abundant en la superfície de la Terra, després del oxigen i el silici.  

L’alumini es pot reciclar al 100% amb un consum d’energia limitat i sense perdre mai les seves característiques originals. No és nociu per al medi ambient i no allibera substàncies tòxiques, fins i tot en cas d’incendi. 

L’alumini és un material lleuger i resistent 

Malgrat ésser summament lleuger, l’alumini és també molt robust i resistent als agents atmosfèrics.  

En tractar-se d’un material molt mal·leable, es poden crear perfils de finestres de dimensions molt variades i al mateix temps precises. De la mateixa manera, la seva modalitat de producció inclou nervadures que permeten realitzar finestres  de gran mida sense comprometre la seva seguretat i funcionalitat.

Ara anem amb una mica de terminologia tècnica: el procés de producció dels perfils utilitzats en les finestres es diu «extrusió». L’alumini es pot extrudir en varies geometries i s’adapta a qualsevol necessitat estètica segons els acabats i colors requerits pel disseny de l’ambient. 

Altra propietat característica de l’alumini és la seva alta conductivitat. Això et semblarà contraproduent per a la fabricació de finestres, i no et falta raó. Però gràcies a la tecnologia i el disseny, les finestres actuals es construeixen de manera que aquell «pont tèrmic» s’interromp de manera molt eficaç, com hem explicat en aquest article (Les finestres de alumini milloren la qualitat de vida*). 

La resistència és altra de les qualitats d’aquest material. Per descomptat depèn de les condicions atmosfèriques i de la ubicació del immoble, però una finestra d’alumini de bona qualitat com les de Cristalleries Farré poden durar fàcilment uns trenta anys (i més) requerint molt baix manteniment. 

Neteja de les teves finestres d’alumini 

De fet, les cures que requereixen les teves finestres d’alumini són mínims. És suficient netejar els marc amb una baieta humida, utilitzant un sabó delicat ¡i enllestit! La freqüència dependrà principalment de la pols o dels agents contaminants als quals les teves finestres estan exposades.

Pels vidres pots utilitzar unes baietes especials de cristalls que es aconsegueixen  fàcilment en qualsevol supermercat. Amb aquestes no necessites cap producte i amb només una passada els teus cristalls es veuran transparents. Ja no és com abans que havia que passar i repassar la baieta fins que desaparegueren els halos. Fa un temps s’usava paper periòdic per aquest fi, segur que si ets jove mai has vist allò i et semblarà una dada curiosa.  
Avui en dia col·locar grans i bells finestrals en la teva casa no implica que tinguis que dedicar hores a netejar-los. Encara bo que els temps canvien i la vida se ens ha fet més senzilla en molts aspectes.

Per a més informació sobre les teves finestres d’alumini pots contactar directament amb Cristalleries Farré escrivint a  aluminis@cristalleriesfarre.com o enviant un whatsaap: 660490076.